Favorit i repris - Stanton's pizzeria
För lite drygt ett år sedan hände detta. Sedan dess har jag givetvis bojkottat detta skitställe trots att de, tyvärr, komponerar den godaste salladen denna stad kan erbjuda.
Men så idag tänkte jag att jag skulle testa att upphäva bojkotten. Jag gick dit och ställde mig i kö för att få beställa en sallad. Kön bestod av en person, och det var jag. Trots det tog det sju minuter innan jag fick beställa. "Ok", tänkte jag, "nu när jag väl har fått beställa lär det gå snabbt att få salladen så jag kan gå tillbaks till jobbet och äta den under min halvtimmeslånga lunch".
Givetvis hade jag fel. De två blonda flickorna som hade som uppgift att dels fördela kebabsås över pizzor och ta betalt av intet ont anande kunder stod som två fågelholkar och gjorde ingenting. Det fanns en beställning som inte var gjord, och det var min. Den blåa lappen som hade texten "chefsallad rhode island" låg på disken. De tittade båda på den, men struntade i den. För er som inte vet hur det funkar på detta ställe så har de färdigkomponerade salladslådor för personer som ska ha avhämtning. Arbetet med att "göra" en sallad såsom den jag skulle ha, innebär således att man tar upp den färdigkomponerade lådan som redan innehåller salladsingredienser och tar en skopa ost, och en skopa skinka. Sedan lägger man ett lock av folie på lådan och lägger den i en påse tillsammans med en liten brödbulle. Uppskattad tid för detta är ca: 45 sekunder. 2 minuter om du är retarderad.
Jag fick naturligtvis vänta i sexton minuter innan en av tjejerna faktiskt tog tag i sitt patetiska liv och gjorde salladen. Det tog med andra ord 23 minuter att få en fucking sallad, som i princip redan var gjord.
Under tiden gick den ena av de två (vad jag antar är) ägarna runt och spände sina strandraggarmuskler för de små sommarjobbande tjejerna samt en och annan kvinnlig kund under 18 år som råkade titta på honom.
Så nu blir det livslång bojkott av det där skitstället.
Men så idag tänkte jag att jag skulle testa att upphäva bojkotten. Jag gick dit och ställde mig i kö för att få beställa en sallad. Kön bestod av en person, och det var jag. Trots det tog det sju minuter innan jag fick beställa. "Ok", tänkte jag, "nu när jag väl har fått beställa lär det gå snabbt att få salladen så jag kan gå tillbaks till jobbet och äta den under min halvtimmeslånga lunch".
Givetvis hade jag fel. De två blonda flickorna som hade som uppgift att dels fördela kebabsås över pizzor och ta betalt av intet ont anande kunder stod som två fågelholkar och gjorde ingenting. Det fanns en beställning som inte var gjord, och det var min. Den blåa lappen som hade texten "chefsallad rhode island" låg på disken. De tittade båda på den, men struntade i den. För er som inte vet hur det funkar på detta ställe så har de färdigkomponerade salladslådor för personer som ska ha avhämtning. Arbetet med att "göra" en sallad såsom den jag skulle ha, innebär således att man tar upp den färdigkomponerade lådan som redan innehåller salladsingredienser och tar en skopa ost, och en skopa skinka. Sedan lägger man ett lock av folie på lådan och lägger den i en påse tillsammans med en liten brödbulle. Uppskattad tid för detta är ca: 45 sekunder. 2 minuter om du är retarderad.
Jag fick naturligtvis vänta i sexton minuter innan en av tjejerna faktiskt tog tag i sitt patetiska liv och gjorde salladen. Det tog med andra ord 23 minuter att få en fucking sallad, som i princip redan var gjord.
Under tiden gick den ena av de två (vad jag antar är) ägarna runt och spände sina strandraggarmuskler för de små sommarjobbande tjejerna samt en och annan kvinnlig kund under 18 år som råkade titta på honom.
Så nu blir det livslång bojkott av det där skitstället.
Kommentarer
Trackback